ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Αθίγγανος για ληστεία σε βάρος Πακιστανών

Συνελήφθη Αθίγγανος για ληστεία σε βάρος Πακιστανών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 19χρονος Αθίγγανος, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος υπηκόων Πακιστάν.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:30΄τα ξημερώματα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε χώρο Βιομηχανίας ανακύκλωσης πλαστικών, που βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Χαλκίδας.

Εκεί, αφού έσπασαν την πόρτα βοηθητικής οικίας, η οποία έχει παραχωρηθεί ως κατάλυμα σε τρεις Πακιστανούς, που εργάζονται στη Βιομηχανία και βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, εισέβαλαν στο εσωτερικό της και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και αεροβόλου πιστολιού τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι Πακιστανοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να τραπούν σε φυγή, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που μετέβησαν στη Βιομηχανία, ενώ ο 19χρονος διέφυγε πεζός σε παρακείμενους αγρούς.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέλαβαν τον 19χρονο. Μετά από έρευνα στην αυλή της Βιομηχανίας, βρήκαν και κατάσχεσαν το κυνηγετικό όπλο, με δύο φυσίγγια στη θαλάμη και το αεροβόλο πιστόλι ( REPLICA ), που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμα κλοπές οχημάτων και μία κλοπή από σπίτι, που είχαν διαπράξει οι δράστες πριν τη ληστεία. Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο από τους τρεις συνεργούς του 19χρονου δράστη, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, κλοπή από σπίτι, κλοπές τροχοφόρων και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Για τη υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.