ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη Αλογοσκούφη σε συγκατηγορούμενο του Λαυρεντιάδη

Στήριξη Αλογοσκούφη σε συγκατηγορούμενο του Λαυρεντιάδη

Τη συμπαράστασή του στον Τρύφωνα Κολλίντζα, ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Η είδηση αυτή προκύπτει μέσα από το ψήφισμα συμπαράστασης που προσκόμισε σήμερα στην Β' Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη ο ίδιος ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Το ψήφισμα συμπαράστασης υπογράφουν καθηγητές Πανεπιστημίου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην υπουργού.

Ανάλογη επιστολή για την προσωπικότητα και το ήθος του κατηγορουμένου έχει στα χέρια της η Ειδική Ανακρίτρια και από τον καθηγητή του ΜΙΤ Γεώργιο-Μάριο Αγγελέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πανεπιστημιακός Τρύφων Κολλίντζας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της PROTON BANK, κατά τη διάρκεια της απολογίας του εξαπέλυσε βολές εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση αυτή, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε τη μη καταβολή για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ από τον Λ. Λαυρεντιάδη, την ανάληψη από προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τους όρους που είχαν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος κ.α.

Για παραπλάνηση έκαναν λόγο από την πλευρά τους απολογούμενοι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Αντώνης Αθανασόγλου και Δημήτρης Σαραμαντής, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αγνοούσαν τα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων.