ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο

Θεσσαλονίκη: Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης για λογαριασμό των κατηγορούμενων υπαλλήλων, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή 33η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η τελευταία για το 2012. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τις γιορτές, στις 8 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η απολογία του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, τη σκυτάλη των απολογιών από τον Π. Σαξώνη θα πάρουν οι διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών και οι λοιποί υπάλληλοι του δήμου. Τελευταίοι θα απολογηθούν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων του, οι οποίοι επικαλέστηκαν επαγγελματικές υποχρεώσεις του πελάτη τους στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος όρος τού είχε επιβληθεί μετά την παραπομπή του σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.