ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σύντομα ελεύθερος ο 40χρονος που είχε σχέση με την αδερφή του

Κρήτη: Σύντομα ελεύθερος ο 40χρονος που είχε σχέση με την αδερφή του

Σύντομα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο 40χρονος άνδρας που είχε καταδικαστεί, επειδή το 2008 είχε σχέση με την 14χρονη, τότε, ετεροθαλή αδερφή του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 40χρονος που διέμενε στην Αθήνα, το 2008 επισκέφθηκε την Κρήτη, προκειμένου να γνωριστεί καλύτερα με τα παιδιά του πατέρα του από το δεύτερό του γάμο και να συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς.

Τότε, σε ηλικία 36 ετών, γνώρισε τη 14χρονη ετεροθαλή αδερφή του, με την οποία δημιούργησε σχέση. Μάλιστα η κοπέλα έφυγε μαζί του στην Αθήνα, ενώ μετά από πολλές αναζητήσεις, η οικογένειά της τη βρήκε σε μία γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο, την οποία είχε ενοικιάσει ο αδερφός της.

Η μητέρα του κοριτσιού μήνυσε τον 36χρονο, ενώ το κορίτσι αρχικά ισχυρίστηκε ότι τον ακολούθησε εκούσια, ενώ κατόπιν άλλαξε γνώμη και ζήτησε την ποινική του δίωξη.

Ο δράστης καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για αποπλάνηση ανηλίκου που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, αρπαγή ανήλικης για μεταχείρισή της σε ακολασία και αιμομιξία, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ωστόσο αν και η μέγιστη ποινή που προβλέπεται, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού είναι τα 6 χρόνια, το ελαφρυντικό δεν υπολογίστηκε, με αποτέλεσμα να ληφθεί υπόψη ως μέγιστη ποινή τα 10 χρόνια, κι έτσι στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή 9 χρόνων και 6 μηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, όμως δεν εμφανίστηκε ούτε η ανήλικη, ούτε η μητέρα της.

Στην απολογία του, ο 40χρονος, σήμερα, αποδέχτηκε τα πάντα, εκτός από τα περί σχέσης με τη βία. Είπε ότι την ερωτεύτηκε, αν και γνώριζε ότι ήταν λάθος. Μετά το 2009, οπότε συνελήφθη, δεν είχε καμία επαφή με την κοπέλα, η οποία δεν τον επισκέφθηκε ποτέ στη φυλακή.

Η ποινή του μειώθηκε σε 5 έτη και 6 μήνες, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο υπεράσπισής του, ο 40χρονος έχοντας κάνει και κάποια μεροκάματα στις φυλακές Τρίπολης, έχει πλέον συμπληρώσει το χρονικό διάστημα της κράτησης και μπορεί να υποβάλλει αίτηση για υφ'όρων απόλυση.