ΕΛΛΑΔΑ

Μάθετε τα πάντα για το χαράτσι (βίντεο)

Μάθετε τα πάντα για το χαράτσι (βίντεο)

Αναλυτικά ρεπορτάζ από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το «αλαλούμ» με το χαράτσι της ΔΕΗ συνεχίζεται, με τους πολίτες από τη μια να παραμένουν σε σύγχυση και από την άλλη την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμήχανη αναζητώντας λύσεις για να βάλει χρήματα στα ταμεία.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως να κόβει το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν θα καταβάλλουν το τέλος αυτό.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η αίτηση που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζητώντας να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου έγινε εν μέρει δεκτή, προκαλώντας αναστάτωση στο οικονομικό επιτελείο.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ισχύει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί (22/3) να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο γύρω από το θέμα της είσπραξης του ειδικού τέλους.

Το θέμα της είσπραξης του τέλους ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών, με αναλύσεις και λεπτομερή ρεπορτάζ για το τι θα ισχύσει τελικά.

Το newsbomb.gr «μάζεψε» τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών και σας τα παρουσιάζει, για να γνωρίζετε τα πάντα για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Δείτε τα βίντεο: