ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνει» η διαθεσιμότητα στο δήμο Χανίων

«Παγώνει» η διαθεσιμότητα στο δήμο Χανίων

Προσωρινή απόφαση υπέρ 19 εργαζομένων του δήμου Χανίων, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαθεσιμότητας, εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Oπως όρισε το δικαστήριο η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Μαρτίου 2013, ενώ έως τότε οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν και θα αμείβονται κανονικά, χωρίς καμία μεταβολή εργασιακή και οικονομική, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη λάβει Μονομελή Πρωτοδικεία στην Πάτρα, τη Ρόδο, την Κοζάνη, την Ξάνθη αλλά και στο Ρέθυμνο, στο οποίο ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στις 14 Μαρτίου 2013.

Με τη δικαίωση των ασφαλιστικών μέτρων από τα Δικαστήρια στις παραπάνω περιοχές, λύεται αυτομάτως το καθεστώς της διαθεσιμότητας και επαναφέρονται στη μισθοδοσία όσοι εργαζόμενοι είχαν εξαιρεθεί της πληρωμής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των εγκυκλίων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη», ενώ εξέφρασε την ελπίδα, η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης να δικαιώσει τους εργαζόμενους.

«Μετά τις αποφάσεις αυτές δημιουργείται ένα θετικό κλίμα σε όλη την Ελλάδα ούτως ώστε να μην εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα και πιστεύουμε αυτό να επιβεβαιωθεί και κατά την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάρτιο στα Χανιά», επεσήμανε, μιλώντας στα 'Χανιώτικα Νέα' ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων Στράτος Πουμπλάκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την πίεση που θα ασκηθεί και από άλλους συλλόγους εργαζομένων που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ο νόμος της εφεδρείας δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη».