ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολαιογράφοι:Συμμετέχουμε στην «Αριάδνη» με ελάχιστο δυνατό κόστος

Συμβολαιογράφοι:Συμμετέχουμε στην «Αριάδνη» με ελάχιστο δυνατό κόστος

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχθηκαν να παράσχουν την υπηρεσία τους, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον πολίτη, που μόλις θα κάλυπτε εκ μέρους τους το κόστος παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για την τροποποίηση του συστήματος «Αριάδνη», που καταγράφει ηλεκτρονικά τις αλλαγές δεδομένων των πολιτών (γάμοι, θάνατοι, κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανακοινωθεί ότι το σύστημα «Αριάδνη» θα λειτουργήσει μέσω του ηλεκτρονικού μηχανισμού που διαθέτουν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι και οι συμβολαιογράφοι. Όμως πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι το σύστημα «Αριάδνη» θα λειτουργήσει μέσα από τον μηχανισμό που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι εύχονται την επιτυχία του νέου τύπου λειτουργίας του συστήματος «Αριάδνη» και δηλώνουν ότι θα συμπράξουν και ότι είναι στη διάθεση του υπουργείου για οποιαδήποτε συμβολή τους στην επιτυχία του νέου συστήματος ή και «την επαναδραστηριοποίηση του αρχικού συστήματος, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο».