ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την επιταγή του ΕΟΤ

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την επιταγή του ΕΟΤ

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν οι 5 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επιταγής του ΕΟΤ που σύμφωνα με τις Αρχές εκδόθηκε παράνομα.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Ν. Καραχάλιου, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί».

Ο 39χρονος κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με την επιταγή και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στον ανακριτή κατά την απολογία του.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου, άλλοι δύο άνδρες και η γυναίκα που επιχείρησε να εισπράξει από την Τράπεζα της Ελλάδος την επιταγή των 147.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναλαμβάνουν δράση και οι ειδικοί ελεγκτές που στέλνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατόπιν συνεννόησης της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα προκειμένου να ελέγξουν τη νομιμότητα των επιταγών που εκδόθηκαν από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα.

Αντικείμενο άλλης έρευνας δεν αποκλείεται να αποτελέσουν και οι πληροφορίες για "μαύρη τρύπα" στον ΕΟΤ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία ενδέχεται να εμπλέκονται και στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων.