ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 4 ακόμη αστυνομικούς για το κύκλωμα ναρκωτικών

Χειροπέδες σε 4 ακόμη αστυνομικούς για το κύκλωμα ναρκωτικών

Στους 35 ανέρχονται πλέον οι συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Οι περισσότεροι είναι Αλβανοί και αθίγγανοι, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και επτά αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, εκτός από τους τρεις που είχαν συλληφθεί εχθές -έναν αστυνόμο β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου- έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος τεσσάρων ακόμη αστυνομικών.

Για συνεργία κατηγορούνται ένας υποδιευθυντής της Ασφάλειας Αγρινίου, ένας αρχιφύλακας της Ασφάλειας Γιαννιτσών και ένας υποαρχιφύλακας τμήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ για παράβαση καθήκοντος κατηγορείται ένας αξιωματικός τμήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, δικογραφία έχει σχηματιστεί και σε βάρος ενός δικηγόρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έρευνα της αστυνομίας κράτησε περίπου ένα χρόνο.

Σημαντική ήταν ωστόσο η συμβολή και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων «παγιδεύτηκαν» με τη χρήση του υπερσύγχρονου «κοριού» της ΕΥΠ.

Όπως προέκυψε από τις εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αστυνομικοί είχαν συναλλαγές με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων ναρκωτικών και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Βασικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος ήταν τρεις Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, ενώ ως μέλη κατηγορούνται αθίγγανοι από την περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από το διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.