Οι φοιτητές της Πάτρας δεν ...ξεκολλάνε

NEWSBOMB

Οι φοιτητές της Πάτρας δεν ...ξεκολλάνε

Μεταξύ των πρώτων στη λίστα των πανεπιστημίων της χώρας με τους περισσότερους «αιώνιους» φοιτητές είναι το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, προϊόν έρευνας του patrastimes.gr, όπου καταδεικνύεται πως στο Πανεπιστήμιο της Αχαϊκής πρωτεύουσας υπάρχουν εγγεγραμμένοι 2.700 ισόβιοι φοιτητές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μερικών δεκάδων ...φοιτητών που εισήχθησαν πριν από σαράντα χρόνια και φέρουν ακόμα την ιδιότητα του φοιτητή, ενώ μεταξύ τους συμπεριλαμβάνεται και καταξιωμένος αστέρας των ΜΜΕ καθώς και ένας έγκριτος δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης, μπορεί φαινομενικά να μην δημιουργεί πρόβλημα η ύπαρξη «αιώνιων» φοιτητών αλλά τόσο το πανεπιστήμιο της Πάτρας όσο και άλλα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που αξιολογούνται διεθνώς, παίρνουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πανεπιστήμια άλλων χωρών καθώς εμφανίζουν μεγάλο ποσοστό «λιμναζόντων» εισακτέων.

Να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των ατόμων που φοιτούν στον ΑΕΙ της Πάτρας ανέρχεται σε 28.000 που σημαίνει πως το 7% των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι «αιώνιοι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved