ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Στα «αζήτητα» το πετρέλαιο

Ηράκλειο: Στα «αζήτητα» το πετρέλαιο

Τα πρατήρια καυσίμων "ερημώνουν" την ώρα που τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών κάνουν «χρυσές» δουλειές!

«Έφυγαν» τα περισσότερα αποθέματα σε σόμπες και αερόθερμα των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών λόγω του πρόσφατου κύματος ψύχους , το οποίο έχει βάλει στην «κατάψυξη» ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης.

Πολλά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών «παρατήρησαν» τα αποθέματα τους να εξαφανίζονται εν μία νυκτί, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται πως έστρεψαν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης ως συνέπεια της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Πρώτη ανάμεσα στις επιλογές των καταναλωτών, όπως αναφέρει το cretalive.gr φαίνεται πως είναι, με διαφορά μάλιστα, η ηλεκτρική σόμπα χαλαζία αφήνοντας «δεύτερη» την σόμπα αλογόνου. «Η ζήτηση , ειδικά σε σόμπες, έχει ανέβει θεαματικά τις τελευταίες ημέρες. Δεν μου προκαλεί εντύπωση όμως αυτό, αφού το πετρέλαιο είναι “απλησίαστο” !» αναφέρει ιδιοκτήτης τοπικού καταστήματος ηλεκτρικών ειδών. Ακόμα, τονίζει: «Αν μπουν στο κατάστημα 10 πελάτες, οι ... 21 ζητάνε σόμπα!»

Αρκετοί είναι οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο αλλά το «φυλάνε» για τις πολύ δύσκολες ημέρες, ενώ τις υπόλοιπες έχουν επιλέξει για την θέρμανση του σπιτιού τους σόμπες χαμηλής κατανάλωσης. "Έχουμε βάλει και πετρέλαιο αλλά καλοριφέρ ανάβουμε μόνο αυτές τις ημέρες. Όλο το χειμώνα τον έχουμε βγάλει με σόμπα που έχουμε παραγγείλει από την τηλεόραση, η οποία βγήκε καλή τελικά" εξηγεί ο καταναλωτής, Γιάννης Μαραγκουδάκης.

Στην τοπική αγορά, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να βρουν την κατάλληλη σόμπα που θα ικανοποιήσει την αισθητική και τις ανάγκες του χώρου τους. Η τιμή μίας μικρής σόμπας ξεκινάει από 15 ευρώ ενώ μίας μεγάλης μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ.