ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλουν τον Παπακαλιάτη για φθορές σε πεζοδρόμιο της Πλάκας

Καταγγέλλουν τον Παπακαλιάτη για φθορές σε πεζοδρόμιο της Πλάκας

"Ύποπτος" για φθορές σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Πλάκας είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο Δήμος Αθηναίων, διά του Συμπαραστάτη του Δημότη, ξεκίνησε να διερευνά καταγγελία κατοίκου της Πλάκας σύμφωνα με την οποία τα πολυπληθή κινηματογραφικά συνεργεία που συμμετείχαν το περασμένο καλοκαίρι στα γυρίσματα της ταινίας "Αν" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο πλακόστρωτο.

Δεδομένου ότι η ταινία «Αν» γυρίστηκε κατ' αποκλειστικότητα στην Πλάκα, ενώ το σπίτι του πρωταγωνιστή της ταινίας βρίσκεται λίγα μέτρα από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο, οι υποψίες για τις φθορές κινούνται προς εκείνη την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα της σκηνής με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος οδηγεί στα στενά της Πλάκας ένα μεγάλο φορτηγό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, "η πλατεία εμφανίζει την εικόνα βομβαρδισμένου τόπου, με σπασμένες και αναποδογυρισμένες πλάκες,". Ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στα κινηματογραφικά γυρίσματα του "Αν".

Η υπόθεση διερευνάται από τον Ιούλιο ακι βρίσκεται σε εξέλιξη.