ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν τις νοσοκόμες... με πλαστά πτυχία

Έκαναν τις νοσοκόμες... με πλαστά πτυχία

Τα δίχτυα του στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχει απλώσει ένα καλοστημένο κύκλωμα προώθησης παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων.

Εν απουσία ελέγχου στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι αποκλειστικές-μαϊμού... ψαρεύουν πελάτες με δέλεαρ καλύτερες τιμές όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των "Νέων"

Οι -κατά κανόνα- μετανάστριες, ωστόσο, που απασχολούνται παρανόμως το βράδυ στα δωμάτια των νοσοκομείων, δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ούτε έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίζουν τους ασθενείς.

Σε μία μόνο έφοδο των ελεγκτών, τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκαν 133 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια και τα απαραίτητα πιστοποητικά υγείας.

Σε δύο άλλους ελέγχους εντοπίστηκαν 152 περιπτώσεις παράνομων αλλοδαπών, ενώ ένα μήνα πριν συνελήφθησαν ακόμη 10 αποκλειστικές νοσοκόμες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η ζημιά που υπόκειται το ΙΚΑ από τη μαύρη εργασία ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η ταρίφα για τις παράνομες αποκλειστικές είναι 50 ευρώ, την ώρα που η μεικτή αμοιβή των νόμιμων νοσοκόμων είναι 78 ευρώ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων