ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με ανήλικο μετανάστη στον Έβρο

Τραγωδία με ανήλικο μετανάστη στον Έβρο

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 16χρονος Αφγανός, όταν η βάρκα που επέβαινε μαζί με άλλους οκτώ αλλοδαπούς, ανατράπηκε στα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού, στην περιοχή Μάνδρας Διδυμοτείχου.

Επιπλέον, από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες, ένα αγοράκι περίπου 4 χρονών και τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν επίσης στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύονται με συμπτώματα υποθερμίας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, το αγοράκι νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, καθώς υπέστη έντονη υποθερμία, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων, οι γονείς του παιδιού δεν επέβαιναν στην ίδια βάρκα και αναζητούνται.

Οι υπόλοιποι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι Αφγανοί παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου από άνδρες της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο διακινητής που τους μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα με λέμβο, πιθανόν τους εγκατέλειψε με συνέπεια να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού.