ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό φροντιστήριο από τη Μητρόπολη Πρεβέζης!

Κοινωνικό φροντιστήριο από τη Μητρόπολη Πρεβέζης!

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία αναλαμβάνουν η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, καθώς προτίθενται να θεσπίσουν τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για άπορους μαθητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το atpreveza.gr ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη διδακτική στήριξη είναι μεγάλος.

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε όλες τις εκκλησίες της πόλης έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες για την δυνατότητα που τους παρέχει η Μητρόπολη.

Σε πρώτη φάση θα γίνει καταγραφή των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) σε συνεργασία με τους ιερείς των ναών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και να προχωρήσει η δεύτερη φάση, που είναι η λειτουργία των τμημάτων.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο κοινωνικό φροντιστήριο, ωστόσο οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι η προσφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη μόλις γίνει γνωστή η πρωτοβουλία.

Παρότι η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στους ναούς πριν από λίγες μέρες το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο είναι μεγάλο.

Οι ιερείς γίνονται καθημερινά αποδέκτες αιτημάτων από οικογένειες που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια.

Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί προσωπική επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσοστόμου και εκτίμηση είναι ότι με την προσφορά των ιερέων που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και των εκπαιδευτικών ο θεσμός θα προχωρήσει και θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές να έχουν πρόσβαση στην δωρεάν διδακτική υποστήριξη.