ΕΛΛΑΔΑ

Χαροπαλεύουν τα δυο παιδιά στην Κρήτη

Χαροπαλεύουν τα δυο παιδιά στην Κρήτη

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν στις 11 οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν για την μοιραία καταδίωξη που κόστισε στον βαρύ τραυματισμό δυο εφήβων προχτές το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο.

Χτες το απόγευμα οι δυο αστυνομικοί προσήχθησαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος. Στο δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συνάδελφοι και φίλοι των δυο αστυνομικών σε ένδειξη συμπαράστασης με την υπόθεση να έχει προκαλέσει αναβρασμό τους κόλπους της τοπικής ΕΛΑΣ με το Αρχηγείο να έχει διατάξει ήδη την διενέργει Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ερευνες

Στο μεταξύ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να συκεντρωθούν στοιχεία και πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στα χέρια τους υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων της παραλιακή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία για την μοιραία καταδίωξη. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της την μαρτυρία μιας νεαρής κοπέλας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και η οποία υποστήριξε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να κλωτσά το μηχανάκι που επέβαιναν οι δυο νεαροί. Παράλληλα η αστυνομία καλεί όποιον ήταν παρον στο περιστατικό να καταθέσει τη μαρτυρία του προκειμένου να φωτιστούν οι πτυχές της υπόθεσης.

Κρίσιμες ώρες

Στο μεταξύ ένα δυσκολο 24ωρο πέρασαν οι οικογένειες των δυο νεαρών που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με την πτώση τους στο οδόστρωμα. Οι ώρες που περνούν σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας τους με το αισιόδοξο στοιχείο να είναι ότι για την ώρα είναι αιμοδυναμικά σταθεροί.

Σύμφφωνα με το cretalive.gr, στο πλευρό των οικογενειών βρίσκονται απο χτες συγγενείς και φίλοι των δυο παιδιών με τα ερωτηματικά να πληθαίνουν για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Εγώ ξέρω οτι το παιδί μου και το άλλο παιδί χαροπαλεύουν αυτή την ώρα στην εντατική. Θα σώσει η αστυνομία το παιδί μου τώρα; ανέφερε μιλώντας στα ΜΜΕ η μητέρα του 19χρονου νεαρού σημειώνοντας ότι η κατάθεση της κοπέλας ενοχοποιεί τους αστυνομικούς καθώς αναφέρει οτι κλώτσησαν το μηχανακι που επέβαιναν τα παιδιά. Δεν ήταν εγκληματίες τα παιδιά σημείωσε η ίδια.

Το χρονικό

Όλα έγιναν προχθες τη νύχτα λίγο πριν τις 11 όταν οι δύο έφηβοι, 16 και 19 ετών από το Βενεράτο και τα Κεράσια του δήμου Ηρακλείου κατέβηκαν βόλτα με μηχανάκι στο κέντρο της πόλης. Εκεί όμως υπήρχε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ και το μηχανάκι τους δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας. Έτσι οι δύο έφηβοι, άμαθοι και πανικόβλητοι στη θέα των αστυνομικών, προτίμησαν να απομακρυνθούν παρά να σταθούν στο σήμα για έλεγχο που τους έκαναν. Την ίδια στιγμή οι δικυκλιστές της ομάδας στη θέα των πιτσιρικάδων με το μηχανάκι χωρίς αριθμό κυκλοφορίας θεώρησαν, μάλλον, ότι βρισκόταν μπροστά σε κλεφτρόνια ή μικρούς απατεώνες στην καλύτερη περίπτωση. Με αυτό το δεδομένο άρχισαν την καταδίωξη στους δρόμους της πόλης.

Η καταδίωξη κατέληξε στην παραλιακή λεωφόρο και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί η μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ πλησίασε πολύ το μηχανάκι με τους έφηβους και τότε- σύμφωνα με πληροφορίες η μαρτυρία που υπάρχει και έχει κατατεθεί στην τροχαία, αναφέρει ότι – ο συνεπιβάτης ένστολος με το πόδι του κλώτσησε το μηχανάκι, η ισορροπία χάθηκε, το μηχανάκι με τους έφηβους βρέθηκε στο οδόστρωμα. Τα παιδιά σύρθηκαν στο δρόμο και στη συνέχεια έπεσαν στο κενό, στα έργα που γίνονται για το παραλιακό μέτωπο. Κατέληξαν στο έδαφος από ένα ύψος τουλάχιστον τριών μέτρων χάνοντας τις αισθήσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία - σοκ για το τροχαίο με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με εντολή εισαγγελέα

Τραυματίες έφηβοι μετά από καταδίωξη στην παραλιακή