ΕΛΛΑΔΑ

Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες

Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες

Mε μεγάλη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν και σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας καθώς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθεί μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών του Μετρό, όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ανακοίνωσαν νέες 24ωρες απεργίες.

Έτσι ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και του τραμ, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Έτσι οι πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σημαντικά εμπόδια.

Επίσης κανένα τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου (Αεροδρόμιο - Κιάτο και Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια) ή λεωφορείο Κιάτου - Πάτρας δεν θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη παναττική απεργία στις μεταφορές, που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του δικτύου θα κυκλοφορήσουν κανονικά. «Τις προσεχείς ημέρες τα σωματεία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο θα προχωρήσουν, όπως έχουν ήδη εξαγγείλει με ανακοινώσεις τους, σε απεργιακές κινητοποιήσεις» επισημαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία υπογραμμίζει ότι θα ενημερώσει το επιβατικοί κοινό για τροποποιήσεις και καταργήσεις δρομολογίων τις ερχόμενες ημέρες.

Η έλλειψη των μέσων μεταφοράς έχει δημιουργήσει για ακόμη μια μέρα έντονο μποτιλιάρισμα στους δρόμους με τους οδηγούς να χρειάζονται περίσσευμα υπομονής για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Διαβάστε επίσης:

Περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ το αμαξοστάσιο του Μετρό

Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η επίταξη των απεργών του Μετρό