ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «μέτωπο» ανοίγει η κυβέρνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέο «μέτωπο» ανοίγει η κυβέρνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ήρθε και το τελεσίγραφο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση απειλεί τους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ πως αν δεν λύσουν την απεργία τους, τότε θα «απαντήσει» με επίταξη.

Κύκλοι του υπουργείου διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί για μεθαύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν αργά το απόγευμα της Κυριακής και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.