ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς Λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ

Χωρίς Λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις -

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς πριν την πολιτική επιστράτευση

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα λεωφορεία και τρόλεϊ, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία τους.

Μετά από τη γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης τα σωματεία των εργαζομένων στα δύο μέσα προχώρησαν την Κυριακή σε έκτακτες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία. Τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της Συνέλευσης δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κάτι που σημαίνει πως είναι θέμα χρόνου να ληφθεί και για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους απόφαση πολιτικής επιστράτευσης, εάν οι εργαζόμενοι δεν επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) Α.Ε., η οποία έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός απ' ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

Χειρόφρενο σε τρένα και προαστιακό

Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Κανονικά κινούνται πάντως μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, ωστόσο, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο».