ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε 11 άτομα για τα επεισόδια στα διόδια Αιγινίου

«Χειροπέδες» σε 11 άτομα για τα επεισόδια στα διόδια Αιγινίου

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό διοδίων Αιγινίου.

Οι 11 συλληφθέντες, ηλικίας από 15 έως 51 ετών, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και του νόμου περί «βεγγαλικών».

Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, που αντιδρούν στη λειτουργία των διοδίων αποφάσισαν να παραβρεθούν αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στα δικαστήρια και στις τρεις το μεσημέρι και πάλι στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, ενώ την Τετάρτη θα επιδιώξουν συνάντηση στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, απώθησαν κάνοντας «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων» τους διαδηλωτές, προκειμένου να επιτραπεί σε υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας να λειτουργήσουν τα διόδια. Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στο σταθμό διοδίων, κατέλαβαν την ΠΑΘΕ, ενώ «στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) ξύλινα κοντάρια, μία (1) πέτρα και δέκα (10) χρησιμοποιημένοι πυρσοί».