ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δημοπράτηση του ΧΥΤΑ Φυλής

Ένταση στη δημοπράτηση του ΧΥΤΑ Φυλής

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δημοπρασία της κατασκευή του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που βρίσκονται στο σημείο επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να «ανάψουν» τα αίματα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απείλησε πως αν δεν της επιτραπεί η είσοδος, θα κλείσει τον ΧΥΤΑ Φυλής. Υπό την απειλή αυτή, μέλη της Ομοσπονδίας μπήκαν στο κτίριο.

Σήμερα, γίνεται η κατάθεση προσφορών για το εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια.

Ο δήμος Φυλής έχει καλέσει σε παλλαϊκή διαμαρτυρία τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία των δύο εργοστασίων στα όρια του δήμου. Συγχρόνως, ο δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραΐμης προσφεύγει στο ΣτΕ και σε ευρωπαϊκά όργανα κατά της κατασκευής των εργοστασίων στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή. Όμως και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα της κατασκευής εργοστασίου στην Κερατέα.

Μετά την απόρριψη της προσφυγής του από τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλο, προσέφυγε άμεσα στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία θα κρίνει την ουσία των προσφυγών. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί, το επόμενο βήμα είναι το ΣτΕ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την πλευρά της, έχει προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και έχει καλέσει τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου «να μην εφαρμοσθούν τα σχέδια που μόνο στόχο έχουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής».