ΕΛΛΑΔΑ

Τι άλλο θα δούμε! Οι ληστές των μπλε κάδων ανακύκλωσης

Τι άλλο θα δούμε! Οι ληστές των μπλε κάδων ανακύκλωσης

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, δύο άτοματην ώρα που έκλεβαν ανακυκλώσιμα υλικά.

Η σύλληψη έγινε σύμφωνα με το thestival.gr την περασμένη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου της «πειρατείας» των μπλε κάδων.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας εντόπισε τα δύο άτομα σε κεντρική οδό του ιστορικού κέντρου της πόλης την ώρα που αφαιρούσαν χαρτόνια ανακύκλωσης από μπλε κάδο και τα τοποθετούσαν σε παρακείμενο φορτηγό γεμάτο με ανακυκλώσιμα υλικά. Με την συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ που κλήθηκαν στο σημείο, συνελήφθησαν, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πράξη κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών ιδιοκτησίας του Δήμου.

Ακολούθως και σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν πραγματοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και τα δύο άτομα δικάστηκαν χθες, Πέμπτη, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με διαδικασία αυτοφώρου και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με αναστολή.

Ο Δήμος έχει έννομο συμφέρον για την συλλογή των προϊόντων της ανακύκλωσης καθώς τα ανακυκλώσιμα υλικά και οι κάδοι αποτελούν περιουσιακό του στοιχείο, σύμφωνα και με την σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς σημειώνοντας ότι με εντολή Δημάρχου ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για παρόμοια αδικήματα.

«Το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό και ελπίζουμε να αποτελέσει προηγούμενο για το πώς θα αντιμετωπίζονται παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον, διότι η κλοπή των ανακυκλώσιμων υλικών πρέπει να λάβει ένα τέλος», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και επανέλαβε ότι:

«Επιδίωξη μας είναι να πάψουν να υπάρχουν στην πόλη μας τριτοκοσμικές εικόνες περιφερόμενων ανθρώπων που αφαιρούν υλικά από τους κάδους ανακύκλωσης, τα συσσωρεύουν άτακτα σε χώρους όπου δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής με κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και επιπλέον ενισχύουν την παραοικονομία».