ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Μπουρζούκου: Ο γιος μου είναι αναρχικός

Πατέρας Μπουρζούκου: Ο γιος μου είναι αναρχικός

Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου του 1989 στον Χολαργό Αττικής, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης. Ο πατέρας του, Γιάννης, είναι συνταξιούχος αγιογράφος και η μητέρα του Παντελιά, γιατρός του ΕΚΑΒ.

Η οικογένειά του συλληφθέντα, στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα Μπουρζούκου τον περιγράφει ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. Aπό μικρή ηλικία ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί και το πάλευε, πιάνοντας διάφορες δουλειές.

Ο Γιάννης Μπουρζούκος δηλώνει στο «Εθνος» για τον γιο του: «Οποιον κι αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα την μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Αντρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».

Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, εξηγεί: «Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: «Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες;». Εγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».

Διαβάστε επίσης:

Παυλίνα Νάσιουτζικ: Είμαι περήφανη για τον γιο μου που αγωνίζεται