ΕΛΛΑΔΑ

Η μητέρα του Μπουρζούκου καταγγέλλει τις συνθήκες μεταγωγής (pics)

Η μητέρα του Μπουρζούκου καταγγέλλει τις συνθήκες μεταγωγής (pics)

Αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης κατέθεσε η μητέρα του Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό καταγγέλλοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεταγωγή των κατηγορούμενων από την Αθήνα.

Η μητέρα του Μπουρζούκου, στην αναφορά, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον συνήγορο υπεράσπισης του συλληφθέντα, κ. Φραγκίσκου Ραγκούση, υποστήριξε πως ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή των συλληφθέντων «εκτός ότι συνιστά ανεπίτρεπτη προσβολή της προσωπικότητάς τους και βάσανο, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματικής του ακεραιότητα και την υγεία».

Μάλιστα, στην επιστολή η μητέρα ανάφερε την ιδιότητα του γιατρού που ασκεί αναφέροντας τις επικίνδυνες, σύμφωνα με την ίδια, συνθήκες της μεταγωγής.

Διαβάστε αποσπάσματα της αναφοράς:

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ»

ΑΝΑΦΟΡΑ:

η Παντελία Βεργοπούλου

Με την ιδιότητα της ιατρού (και ειδικά ως ιατρός του ΕΚΑΒ που δουλεύω αποκλειστικά στις διακομιδές ασθενών με όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα) η….. μητέρα του συλληφθέντα ως εμπλεκόμενου στη ληστεία του Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου έχω να σας αναφέρω και να καταγγείλω ότι: Ο τρόπος μεταγωγής του γυου μου και των υπολοίπων τριών συγκατηγορουμένων του, από την Αθήνα προς την Κοζάνη σιδηροδέσμιοι με τις χειροπέδες όπισθεν (πισθάγκωνα), καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής, εκτός ότι συνιστά ανεπίτρεπτη προσβολή της προσωπικότητάς τους και βάσανο, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματικής του ακεραιότητα κ την υγεία.

Ειδικότερα:

Άνθρωπος σε κινούμενο όχημα

  1. 1)Χωρίς ζώνη ασφαλείας
  2. 2)Με τα χέρια ακινητοποιημένα στο πίσω μέρος του κορμού με χειροπέδες, χωρίς να μπορεί να αυτοπροστατευθεί έστω και με τα χέρια
  3. 3)Χωρίς προσκέφαλο καθίσματος (κίνηση μαστίγιον)

Δηλώνω λοιπόν ως η πλέον ειδική ιατρός ότι:

Σε ενδεχόμενη απότομη επιβράδυνση του οχήματος, ή πιθανή εμπλοκή σε πρόσκρουση του οχήματος σε κινητό ή ακίνητο στόχο (π.χ. τροχαίο) το αποτέλεσμα της πολύωρης διακομιδής – μεταγωγής δύναται να προκαλέσει ανεπανόρθωτες κακώσεις»…

… «Παρακαλώ να διατάξετε τα νόμιμα, προκειμένου να αρθεί η επικίνδυνη αυτή μεταγωγή»… (sic)