ΕΛΛΑΔΑ

«Σηκώθηκε» ελικόπτερο για τον εντοπισμό των δύο Γερμανών

«Σηκώθηκε» ελικόπτερο για τον εντοπισμό των δύο Γερμανών

Με τη συμβολή ελικοπτέρου σούπερ – πούμα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των δύο Γερμανών τουριστών που αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Σελινούντα, στην περιοχή της Αιγιάλειας Αχαΐας.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι αρχές θεωρούν ότι μπορεί να είναι ζωντανοί, απλά τραυματισμένοι, κάτι που πιθανόν κάνει τη μετακίνησή τους δύσκολη.

Νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε ζωντανός και υγιής ο ένας εκ των τριών Γερμανών αγνοουμένων. Όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις Γερμανοί μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του μετέβησαν χθες το μεσημέρι στο ποτάμι για καγιάκ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο ζήτησαν να κατεβούν από τη βάρκα στην όχθη και να συνεχίσουν πεζοί, ενώ το ίδιο ζήτησε και ο τρίτος μετά από λίγη ώρα.

Οι τρεις που συνέχισαν το καγιάκ, έφθασαν στον προορισμό τους και άρχισαν μόνοι τους να αναζητούν τους συμπατριώτες τους, ενημερώνοντας το πρωί της Τρίτης για την εξαφάνισή τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και Καλαβρύτων, ενώ κλήθηκε σε βοήθεια και ειδικό κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ που ειδικεύεται στο καγιάκ προκειμένου να γίνουν πιο εκτεταμένοι έλεγχοι πριν νυχτώσει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε ο ένας αγνοούμενος στον Σελινούντα