ΕΛΛΑΔΑ

ΣΔΟΕ για τις χιλιάδες εικονικές εξετάσεις ποδοσφαιριστών

ΣΔΟΕ για τις χιλιάδες εικονικές εξετάσεις ποδοσφαιριστών

Εκατοντάδες χιλιάδες εικονικές εξετάσεις σε ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του περιβόητου προγράμματος της κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο τέθηκαν στο... μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2005 μεταξύ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια, όμως η εταιρία με την οποία υπογράφηκε η εν λόγω σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19 Φεβρουαρίου 2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ (!) που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 15.530.

Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, γεγονός που σημαίνει πως υπό διερεύνηση είναι τόσο η διοίκηση του Βασίλη Γκαγκάτση όσο και του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ.