ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός εισέπραξε 1.800 ευρώ και έκοψε απόδειξη για... 150 ευρώ!

Γιατρός εισέπραξε 1.800 ευρώ και έκοψε απόδειξη για... 150 ευρώ!

Δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και το αδίκημα της φοροδιαφυγής σχηματίστηκε σε βάρος ενός 60χρονου γιατρού ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για εγχείρηση σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.

Ακολούθησε έλεγχος στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και σε ιατρείο που διατηρεί o 60χρονος γιατρός, καθώς και διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχθησαν.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 60χρονος, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν εγχειρήσεις σε δύο ασθενείς και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ για την κάθε περίπτωση, ωστόσο οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει, ήταν ύψους 150 ευρώ η καθεμία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώνεται η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων.