ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (pics+vids)

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (pics+vids)

Παραλύει σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, καθώς μέλη της ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης) έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Μάλιστα, διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση με δύο τρακτέρ, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας, που έφτασε με δύο γερανοφόρα οχήματα. Κλειστό είναι κα το Σύνταγμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μελών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Αυτή την ώρα, περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Φιλελλήνων, στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά και ομάδες της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙ.ΑΣ. εποπτεύουν διάφορα σημεία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκε στην Ομόνοια, τόπο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.
Σε δηλώσεις της η κυρία Παραρήγα, είπε πως «ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει, πρέπει να πάρει μια απόφαση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός, τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά, θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο».

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο.
«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας της κυβέρνησης έλαβε τέλος. Όσοι πίστεψαν μετά τις εκλογές τον Σαμαρά ότι θα έκανε επαναδιαπραγμάτευση και ότι μετά τη δόση του Δεκεμβρίου θα ερχόταν η ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε πριν από λίγο, μέσω 3ης Σεπτεμβρίου, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Έκλεισε ακόμη η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των Λουλουδάδικών, ενώ κλούβες της αστυνομίας τοποθετήθηκαν κάθετα στο δρόμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια .Χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφτασαν και παραμένουν στο Σύνταγμα.

Η κεφαλή της πορείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα, αλλά τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν να περάσει προς τη Βουλή. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ενώ ύψωσαν και μία χάρτινη γκιλοτίνα.

Ολοκληρώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η μικροένταση έχει μεταφερθεί στο ύψος του Ρεξ.

Τα επεισόδια δεν έλειψαν, ούτε και αυτή τη φορά...

Στα Προπύλαια και στη Βουκουρεστίου έπεσαν χημικά, συμπλοκές σημειώθηκαν στην Κοραή. Οι κουκουλοφόροι δε δίστασαν να σπάσουν μέχρι και παρτέρια για να «απαντήσουν» ενώ αργότερα πέταξαν πέτρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επί της Πανεπιστημίου.

Κλειστό παραμένει τμήμα της Πατησίων, η Πανεπιστημίου, η Αιόλου, η Σταδίου και τμήμα της Πειραιώς, από την οδό Σωκράτους και προς Ομόνοια.

Λόγω των συλλαλητηρίων, κλειστή είναι ακόμη η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, μέχρι και το ξενοδοχείο Χίλτον, καθώς στο ύψος των Λουλουδάδικων αυτή τη φορά δεν τοποθετήθηκε το τείχος, αλλά έχουν, αντί αυτού, τοποθετηθεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, κλειστές είναι οι Αμαλίας, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήνων.Στο μεταξύ, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στο Λυκαβηττό από το πρωί της Τετάρτης, από όπου και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για την 55η μοτοπορεία που πραγματοποιούν από τότε που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί και, όπως λένε, θα υπάρξει και συνέχεια στη διαμαρτυρία τους.

Στο σημείο έσπευσαν γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας για να απομακρύνουν τα τρακτέρ, προκαλώντας την αντίδραση των αγροτών, οι οποίοι είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.

Σε κλοίο απεργιακών κινητοποίησεων και η επαρχία

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην αχαϊκή πρωτεύουσα μία στην πλατεία Όλγας από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και μία στην πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δικηγόροι, ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑ,Οδοντιατρικός και Ιατρικός Σύλλογος Πατρών), ναυτεργάτες, τραπεζοϋπάλληλοι και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με το patratimes.gr.

Για σήμερα μάλιστα έχει ανακοινωθεί και κινητοποίηση των αγροτών. Ενδέχεται για μία ακόμη φορά να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας με τα αγροτικά τους οχήματα. Εξάλλου το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών έχει προγραμματίσει για σήμερα κινητοποίηση, καλώντας όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, όπως και οι σπουδαστές των ΤΕΙ που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά».

Να σημειωθεί πως συμμετοχή έχει δηλώσει η ΟΕΒΕΣΝΑ αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, η διοίκηση του οποίου έχει προτείνει στα μέλη της, την ώρα της πορείας τα καταστήματα να χαμηλώσουν τα φώτα να γίνει παύση εργασιών, να διευκολυνθούν οι εμποροϋπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πορεία και να συμμετέχει σε αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν πριν λίγο τρεις αστυνομικοί, στην διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου, λίγα μέτρα μακρυά από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας απ' όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για τη σημερινή απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μοτοσικλετιστές περίμεναν στη συμβολή των οδών όταν είδαν να τους αιφνιδιάζει η ομάδα των νεαρών οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν με καδρόνια ρίχνοντας τις μηχανές κάτω.

Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν πούλμαν με φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, οι οποίοι κατευθύνονταν στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια . Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία πάνω στην ΠΑΘΕ

Κλειστή είναι εδώ και λίγα λεπτά της ώρας η ΠΑΘΕ στο ύψος του Κιλελέρ, απ' όταν ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία πούλμαν με φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, οι οποίοι κατευθύνονταν στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, σύμφωνα με το e-volos.gr.

Φοιτητές και συνδικαλιζόμενοι, έχουν κατέβει από τα πούλμαν και πραγματοποιούν πορεία πάνω στην ΠΑΘΕ, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Πριν από λίγη ώρα ομάδα νεαρών προχώρησε σε φθορές περιπολικού της αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες, δε δίστασαν στη συνέχεια να το αναποδογυρίσουν.

Σε προσαγωγές υπόπτων προχωρά η Αστυνομία στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που προκάλεσαν νωρίτερα σοβαρές ζημιές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.Σύμφωνα με το flashnews.gr.

Oι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή τουλάχιστον δύο νεαρών ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, γεγονός που προκαλεί εντάσεις μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης.

Οι νεαροί πετούν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούν να τους απωθήσουν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, μέσα σε ένα σκηνικό έντασης και διαπληκτισμών.


Οι αντιεξουσιαστές, κηνηγούν όποιον αστυνομικό εντοπίζουν να κινείται στην περιοχή με πολιτικά. Μάλιστα αρκετές καφετέριες και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή άδειασαν από κόσμο καθώς οι πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι με τα παιδιά τους στην αγκαλιά να φύγουν από το σημείο της έντασης.

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της πορείας οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον πρόεδρο με κοντάρια.

Ο Χρυσόστομος Τσατσούλης, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι του επιτέθηκαν άγνωστοι και άρχισαν να τον χτυπάνε με κοντάρια, σύμφωνα με το seleo.gr.Μάλιστα, προσπάθησε να τους ξεφύγει τρέχοντας μέσα σε στενά, ωστόσο αυτοί τον κυνήγησαν και τον πρόλαβαν με αποτέλεσμα να υποστεί ξυλοδαρμό.

Μικρή είναι η προσέλευση των διαδηλωτών στη Φθιωτική πρωτεύουσα σε ότι αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα ενωτικά καλέσματα δεν είχαν την αναμενόμενη απήχηση.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη πλατεία Πάρκου και στη συνέχεια πορεία, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Μόνο οι αγρότες που εμφανίστηκαν με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία, έδωσαν λίγο παλμό στην πορεία.


Διαβάστε ακόμη: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Δύο συγκεντρώσεις στην Πάτρα

ΤΩΡΑ: Διαδηλωτές αναποδογύρισαν περιπολικό

Στην Ομόνοια η Αλέκα Παπαρήγα

«Παρών» ο Τσίπρας στις απεργιακές κινητοποιήσεις -Δείτε τι δήλωσε

Διαδηλωτής ήρθε με τρακτέρ στην Ομόνοια