ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» δύο γυναίκες – «επισκέπτριες» της γιάφκας

Στο «μικροσκόπιο» δύο γυναίκες – «επισκέπτριες» της γιάφκας

Δύο γυναίκες ηλικίας 20 με 25 ετών, οι οποίες σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, μπαινόβγαιναν στο διαμέρισμα - γιάφκα στα Τουρκοβούνια, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο να είχαν συμμετοχή σε επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς" αλλά και σε ληστείες...

Παράλληλα οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί στα 5 USB, αλλά και στα ισάριθμα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στη γιάφκα. Οι αρχές ψάχνουν στα "στικάκια" προκηρύξεις από επιθέσεις ή σχεδιαγράμματα από πιθανούς στόχους, ενώ στα τηλέφωνα, σημαντικά στοιχεία μπορεί να προκύψουν από τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις.

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τα USB και τα κινητά μπορεί να υπάρξουν σήμερα, ενώ τις επόμενες ώρες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι 10 πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, προκειμένου η αστυνομία να εντοπίσει και άλλες γιάφκες.

ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ;

Η αντιτρομοκρατική έχει ανακαλύψει στις δύο γιάφκες των "Πυρήνων της φωτιάς" στα Σίδερα Χαλανδρίου αλλά και στα Τουρκοβούνια, δύο άδειες θήκες κιθάρας.

Επειδή όμως δεν θεωρεί τους τρομοκράτες τόσο μουσικόφιλους, πιστεύει, ότι τις θήκες τις χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά όπλων, κυρίως καλάσνικοφ, αφού αποτελούν ιδανικό "καμουφλάζ".

Τον περασμένο Ιούνιο άλλωστε υπήρξε ένα περιστατικό με "άρωμα" τρομοκρατίας που ενισχύει τις υποψίες των αστυνομικών. Ξημερώματα, στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι, πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης θεώρησε ύποπτο ένα ζευγάρι και σταμάτησε για να του κάνει έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας, άρχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν. Ξαφνικά οι δύο αστυνομικοί είδαν τον ύποπτο να ανοίγει μια θήκη κιθάρας που είχε την πλάτη του να βγάζει από μέσα ένα καλάσνικοφ και να τους σημαδεύει.

Το όπλο πιθανότατα έπαθε εμπλοκή, ενώ οι αστυνομικοί έχασαν τελικά τον νεαρό, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με την κοπέλα. Οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γεμιστήρες του καλάσνικοφ και μία ξανθιά περούκα...

Μετά απ όλα αυτά λοιπόν οι αστυνομικοί έστειλαν για εξέταση πυρίτιδας τις άδειες θήκες κιθάρας που έχουν βρεθεί στις γιάφκες...