ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στηρίζει απόρους και ανασφάλιστους

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στηρίζει απόρους και ανασφάλιστους

Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα προσέφερε βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας στην Πάτμο, την Κάλυμνο, τους Αρκιούς και τη Λέρο.

Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά από παρέμβαση του κ.κ. Ιερωνύμου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Δημάρχου Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικου να ενισχυθούν οι 160 καταγεγραμμένοι άποροι του νησιου συμπεριλαμβανομένου και του νησιού Αρκιοί, στο οποίο ζουν λίγοι κάτοικοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μας.

Το κλιμάκιο στη συνέχεια παρέδωσε τρόφιμα στη Μητρόπολη Καλύμνου ενώ με τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη και γιατρούς του ΙΣΑ προσέφεραν φάρμακα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Λερου και πραγματοποίησαν 30 εμβολιασμους σε ανασφαλιστα παιδιά.

Η « Αποστολή» με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τη στηριξη των γιατρων και κυριως του κοσμου όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στηρίζει και πάλι τους ακρίτες που νιώθουν αβοηθητοι ιδιαίτερα τον χειμώνα".

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου καιΑστυπαλαίας κ. Παϊσιος, ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον Αρχιεπισκοπο Αθηνων αλλα και τον ΙΣΑ για την βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα τονίζοντας οτι σ αυτή την κρίση οι ακρίτες έχουν πληγεί και η Μητρόπολη περιθάλπτει πάνω απο 300 άπορους που ζούνε κάτω απο τα όρια της φτώχειας.
"Είναι απιστευτο δεν περιμεναμε να συναντησουμε σ αυτά τα νησιά ανθρώπους να ζουν με δυσκολία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλευρό ανήμπορων συνανθρώπων μας .

Μεγαλώνει η οικογένεια της Αποστολής, δημιουργούνται άρρηκτοι δεσμοί αλληλεγγύης φροντίδας και ανθρωπιάς. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος τόνισε: «είμαστε ευγνώμονες που κοντά μας έχουμε την ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Δεν νιώθουμε μόνοι και αυτό το οφείλουμε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στον Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ, δινετε ζωή στο νησί με αυτήν την υποστήριξη και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου εκ μέρους της τοπικής αρχής. Νιώθουμε μέλη της οικογένειας της Αποστολής».

Ο Δημαρχος Λερου κ. Κολιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει τα νησιά και πρόσθεσε " η παρουσία της Αποστολης και του ΙΣΑ δίνει κουράγιο"

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ Πατούλης υποσχέθηκε ότι οι γιατροί με την Αποστολη θα είναι κοντά στην τοπική κοινωνία της Λέρου και όλων των νησιωτών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν υγειονομικά προβλήματα και θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στη διατήρηση όχι μόνο της Υγειας, αλλά και στη διατήρηση της Φυσικής Παρουσίας των Κατοίκων του Αιγαίου στα μικρά και άγονα νησιά.