ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία του Τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαμαρτυρία του Τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την έντονη αντίθεσή τους στην εφαρμογή του «σχεδίου Αθηνά» εκφράζουν με ψήφισμά τους οι φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Σύμφωνα με το Φοιτητικό Σύλλογο του ΣΑΧΜ, «η απορρόφηση του Τμήματός μας από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποβαθμίζει στις σπουδές μας και αλλάζει το αντικείμενο αυτών».

Με την αλλαγή αυτή, υποστηρίζουν οι φοιτητές, «αλλάζει το αντικείμενο σπουδών μας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα διπλώματα των αποφοίτων του τμήματος και να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα».

«Το τμήμα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και μάλιστα καινοτόμο, καθώς παρέχει πληθώρα γνώσεων, είναι ένα πρωτοποριακό Τμήμα για τα ελληνικά δεδομένα στην ανώτατη εκπαίδευση με σύγχρονα και υπό διαρκή εξέλιξη επιστημονικά, ενώ αντίστοιχο με το ΣΑΧΜ, στην Ελλάδα, υπάρχει μόνο το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς», συνεχίζουν οι φοιτητές.

Τέλος, επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση του τμήματος Σ.Α.Χ.Μ. με το τμήμα Μαθηματικών και δηλώνουν ότι παράλληλα με το δικό τους αγώνα, θα σταθούν στο πλευρό των σχολών που αγωνίζονται για το δίκαιο των επιχειρημάτων τους και την μη εξαφάνισή τους λόγω του σχεδίου «Αθηνά».