ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Στον «αέρα» σπίτια λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων

Ιωάννινα: Στον «αέρα» σπίτια λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις που σημειώνονται στην Ήπειρο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Τις τελευταίες ώρες δύο ακόμα σπίτι κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στο νομό Πρέβεζας.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας, όπου ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης ανέφερε ότι, μετά το σπίτι που βρέθηκε στον «αέρα», στο χωριό Σκεπαστό, δύο ακόμη κατοικίες, στα χωριά Άνω Κοτσανόπουλο και Κρυοπηγή κρίθηκαν ακατοίκητες.

Ζήτησε δε από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί το κοινοτικό γραφείο ή το σχολείο της Κρυοπηγής για προσωρινή φιλοξενία της οικογένειας, της οποίας το σπίτι κρίθηκε ακατάλληλο για στέγαση.

Σοβαρές ζημιές, λόγω καθιζήσεων, καταγράφονται και στα χωριά Σκιαδά, Βρυσούλα και Ρεματιά. Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στον Μύτικα, όπου εκφράζονται φόβοι πως η καθίζηση θα συνεχιστεί προς τις κατοικίες, ενώ και στην εθνική οδό Πρέβεζας - Ιωαννίνων, στο ύψος του Μιχαλιτσίου, υπάρχει επικίνδυνη καθίζηση του οδοστρώματος, η οποία «εγκυμονεί» κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Σε κίνδυνο βρίσκονται και σπίτια στο Ανήλιο του Μετσόβου, λόγω μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε, προχθές, στον οικισμό που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού καθώς διαπιστώθηκαν ρωγμές στα τοιχία αντιστήριξης του εδάφους.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο Δημήτρης Μαυρογιώργος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, υπάρχει ο φόβος μεγαλύτερων ζημιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει σταλεί αίτημα στο ΙΓΜΕ για να επισκεφτεί κλιμάκιο επιστημόνων όλες τις πληγείσες περιοχές.