ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε το «πάγωμα» του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Απορρίφθηκε το «πάγωμα» του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Δήμος Μαραθώνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «πάγωνε» προσωρινά η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων (ΧΥΤΑ) στη θέση «Μαύρο Βουνό» στο Γραμματικό Αττικής.

Ο πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, απέρριψε τη σχετική αίτηση του Δήμου που ζητούσε να «παγώσει» η όλη διαδικασία μέχρι τουλάχιστον την εκδίκαση της αίτησης αναστολής που επίσης έχει καταθέσει κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στη θέση «Μαύρο Βουνό».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την ίδια υπόθεση, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 9 Μαρτίου στο Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στις αιτήσεις που έχει καταθέσει στο ΣτΕ (αναστολής και ακύρωσης) ο Δήμος Μαραθώνα, στρέφεται κατά της Περιφέρειας Αττικής και κατά του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως από την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στη θέση «Μαύρο Βουνό», παραβιάζονται άρθρα του Συντάγματος αλλά και η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακόμη, στις αιτήσεις του ο Δήμος αναφέρει πως στο χώρο που έχει προγραμματιστεί να γίνει η μονάδα υπάρχουν ρέματα, που δεν έχουν οριοθετηθεί, και καταλήγουν στον Ευβοϊκό κόλπο.