ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Από την Κίσαμο ξεκινούν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Χανιά: Από την Κίσαμο ξεκινούν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Aπό την Κίσαμο ξεκινούν σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Οι προετοιμασίες έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία και οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να δώσουν το "παρών".

Στην Κίσαμο, η καρναβαλική επιτροπή, σε συνεργασία με τον δήμο και τις ομάδες, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη παρέλαση 15 αρμάτων και ομάδων με 1.200 καρναβαλιστές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Μαρτίου, παιδικό κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί για τους μεγαλύτερους το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η έναρξη του καρναβαλιού με την παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων.

Τα κούλουμα θα γιορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην παραλία του γηπέδου Κισάμου.

Στην Παλαιόχωρα, η παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή 30 αρμάτων και περίπου 2.000 καρναβαλιστών το Σάββατο 16 Μαρτίου, ενώ την επομένη θα γίνει η βράβευση του καλύτερου άρματος καθώς και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην παραλία Γραμμένου

Σε αποκριάτικους ρυθμούς για τρεις ημέρες θα κινηθεί και η πόλη των Χανίων. Οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Δώσε Χρώμα στην Πόλη» θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, με πάρτι που θα πραγματοποιήσουν καταστηματάρχες της πόλης, ενώ ένα τρενάκι θα μεταφέρει τους μασκαράδες από κατάστημα σε κατάστημα όπου θα εξελίσσεται η γιορτή. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, την ίδια ώρα, το πάρτι θα μεταφερθεί στην παλιά πόλη με το τρενάκι να πραγματοποιεί αντίστοιχα δρομολόγια. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή του «Κάτωλα», με μια μεγάλη γιορτή που θα συμμετέχουν dj και καρναβαλικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε κοινωνικά Ιδρύματα των Χανίων.