ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγορηματικά αντίθετη με τις μειώσεις μισθών η BIC

Κατηγορηματικά αντίθετη με τις μειώσεις μισθών η BIC

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ επαναδιατυπώνει την αντίθεσή της για τις μειώσεις μισθών και διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αναφορικά με δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν σε συζητήσεις που διεξήχθησαν προσφάτως και εμπλέκουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙC ΒΙΟΛΕΞ, κ. Δημήτρη Πισιμίση, σε τοποθετήσεις σχετικά με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα, η εταιρία δηλώνει ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό.

Ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί.

Η BIC ΒΙΟΛΕΞ έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από €250 εκατ. στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει € 25 εκατ. πέρσι και άλλα €25 εκατ. φέτος, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας.