ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιατροδικαστές δεν γνωρίζουν από τι πέθανε ο Χριστόδουλος

Οι ιατροδικαστές δεν γνωρίζουν από τι πέθανε ο Χριστόδουλος

Πέντε χρόνια μετά την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αδιευκρίνιστα παραμένουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή για το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου, το οποίο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Μάλιστα, ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτηση και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, Νίκο Δένδια. Ο υπουργός διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, θανάτου του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

Ρoή Ειδήσεων