ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρότερες ποινές για τους «εμπόρους θανάτου»

Αυστηρότερες ποινές για τους «εμπόρους θανάτου»

Σε κακούργημα θα μετατραπεί η διακίνηση ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αυστηρότερες ποινές φυλάκισης και κάθειρξης για την διακίνηση ναρκωτικών προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών, ο υπουργός προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, προβλέποντας κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ελάφρυνε τις ποινές για τα εξαρτημένα άτομα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την κάλυψη των καθημερινών ατομικών τους αναγκών.

Σημειώνεται επίσης ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από χρήστες θα παραμείνει πλημμέλημα.

Παράλληλα, με άλλη αλλαγή, προβλέπεται ότι θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα -εντός τριμήνου από την κατάθεση του δικογράφου- οι φορολογικές υποθέσεις με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, αντί για 1 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.