ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Καταγγέλλουν παράσυρση κατά τη διαφυγή Σαλμά(pics+vid)

ΣΟΚ: Καταγγέλλουν παράσυρση κατά τη διαφυγή Σαλμά(pics+vid)

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η μαρτυρία ενός κατοίκου που βρέθηκε σήμερα στη διαμαρτυρία που οργάνωσαν πολίτες και σπουδαστές για το σχέδιο "Αθηνά" οι οποίοι απέκλεισαν το ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι όπου βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥγείαςΜάριος Σαλμάς, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του στην προσπάθεια να τον φυγαδεύσει «έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο».

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια

Μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η τοπική αρχή του Μεσολογγίου αποφάσισε να ακολουθήσει μία πιο σκληρή γραμμή απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

salmas2

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών ήταν και η σημερινή συγκέντρωση κατοίκων, σπουδαστών και τοπικών φορέων, έξω από ξενοδοχείο όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τους πολιτικούς του φίλους.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένα στην είσοδο, και να προσπαθήσουν να μπουν στο ξενοδοχείο. Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού όσο και κατά του σχεδίου «Αθηνά .
Ακολούθησαν συμπλοκές και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Έπειτα επιτροπή με με επικεφαλής τον Δήμαρχο Π. Κατσούλη ζήτησαν συνάντηση με το Μάριο Σαλμά και συνεργάτης του, τους διαβεβαίωσε ότι ο Υπουργός θα τους έβλεπε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους ψηφοφόρους του.

Ο Υπουργός όμως καθυστερούσε, γεγονός που εξαγρίωσε τους πολίτες. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου όπως γράφει το nafpaktianews πετώντας τη μαύρη σημαία που κρατούσε, "τη σημαία της αδικίας και της ασέβειας" όπως είπε δήλωσε πως αυτός (εννοώντας τα δακρυγόνα) είναι ο διάλογός τους για την παιδεία και έφυγε εκνευρισμένος για την αναμονή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου στο νομό η οποία δήλωσε ότι «ο αναπλ.υπουργός υγείας μας κάνει ένα τρελό καψόνι,αφού προηγουμένως αναίτια και προκλητικά μας έριξαν χημικά. Ο αγώνας που όπως είπε τώρα ξεκινά,είναι ένας αγώνας ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση,η οποία θέλει να καταστρέψει όχι μόνο την Αιτωλ/νία αλλά ολόκληρη τη χώρα» .

Παρέσυραν πεζούς στο πέρασμά τους

Ο Υπουργός τελικά φυγαδεύτηκε νωρίς το απόγευμα από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου χωρίς να συναντήσει την αντιπροσωπεία των πολιτών. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας έξαλλους τους συγκεντρωμένους που μάταια περίμεναν τη συνάντηση.

Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή αυτή την ώρα στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.

Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.

«Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Είδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται από το αυτοκίνητο, ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα» λέει ο κ. Σκαρμούτσος.

Επικράτησε πανικός και πλήθος κόσμου «κυνήγησε» το αυτοκίνητο του Υπουργού, με βρισιές και συνθήματα ενώ το cityvoice αναφέρει πως πέταξαν και πέτρες.

Η ένταση έλαβε μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να προκληθούν εκ νέου συμπλοκές και οι πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ξανά σε χρήση χημικών.Από τα δακρυγόνα ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Δώδεκα τραυματίες κατά την φυγάδευση του Σαλμά στο Μεσολλόγγι