ΕΛΛΑΔΑ

Απόστρατος πέθανε σπίτι του επειδή τον έδιωξαν από το νοσοκομείο!

Απόστρατος πέθανε σπίτι του επειδή τον έδιωξαν από το νοσοκομείο!

Διαπίστωσαν ότι είχε «ελαφρύ» έμφραγμα και του είπαν να περάσει αύριο, γιατί δεν είχαν κενές θέσεις...

Ανάστατοι είναι οι άνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού με τον αιφνίδιο θάνατο σήμερα το μεσημέρι ενός εν αποστρατεία συναδέλφου τους και κυρίως με τον τρόπο που αυτός έγινε, γεγονός – που κατά την άποψή τους – πιστοποιεί την πλήρη ανικανότητα του συστήματος περιθάλψεως στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, στην Ελλάδα του Μνημονίου και παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα από τους αρμοδίους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πέθανε από καρδιακό επεισόδιο ο Σημαιοφόρος ε.α. Μ.Κ. (τα στοιχεία του στη διάθεσή μας), ειδικότητα Μουσικού, και μόλις 45 ετών, στα χέρια του έφηβου γιού του. Προηγουμένως, σήμερα το πρωί, είχε μεταβεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με κάποιες ενοχλήσεις, όπου του είπαν ότι πρέπει να είχε περάσει κάποιο μικρό έμφραγμα. Του είπαν επίσης ότι η Μονάδα Εμφραγμάτων του ΝΝΑ ήταν πλήρης και να ξαναπάει την Τέταρτη. Επιστρέφοντας στο σπίτι του παραπονέθηκε στο γιο του ότι δεν αισθανόταν καλά και τότε κατέληξε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για τους στρατιωτικούς και κυρίως αν η Μονάδα Εμφραγμάτων ήταν όντος πλήρης και αν ναι αν ήταν με στρατιωτικούς. Γιατί – λένε – είναι άδικο να πληρώνεις μία ζωή κρατήσεις για το στρατιωτικό σου νοσοκομείο και όταν το χρειαστείς να μη διαθέτει ελεύθερες θέσεις που έχουν «καταληφθεί» από πολίτες, που και αυτοί με τη σειρά τους έρχονται στα στρατιωτικά λόγω της διαλύσεως του τομέα της Δημόσιας Υγείας στις μέρες της Μνημονιακής Ελλάδος και των περικοπών της.

Να σημειώσουμε πάντως ότι ΟΛΑ τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία είναι πρωτίστως Στρατιωτικές Μονάδες με διοίκηση και προσωπικό, πειθαρχία και διοικητική υπαγωγή και αριθμό κενών κλινών που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να έχουν καθημερινά για περίπτωση έκτακτου στρατιωτικού περιστατικού και όχι «επικουρικό» τμήμα του ΕΣΥ για να «θεραπεύει» όποια κενά αυτό παρουσιάζει με κατάληψη ΟΛΩΝ των κλινών του σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα.