ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε bloggers για εκβίαση

«Χειροπέδες» σε bloggers για εκβίαση
Στο μάτι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 50 και 38...

Στο μάτι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 50 και 38 ετών αντίστοιχα, διαχειριστές ιστοσελίδων (BLOG). Τα δύο αυτά άτομα κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας, και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση. Οι δράστες φέρεται να εκβίαζαν ακόμα και δικαστές.

Μετά από μήνυση που υπέβαλε ένας άνδρας σε βάρος των διαχειριστών, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε κατεπείγουσα δικογραφία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού.

Σε συνέχεια ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήσαν έρευνα στην οικία των κατηγορουμένων, κατά την διάρκεια της οποίας, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ότι οι δράστες ήταν διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας μέσω της οποίας υλοποιούνταν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο αποδείκνυε την παράνομη δράση των ανωτέρω δραστών, καθώς και σημειώσεις με καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών Λειτουργών. Ο 50χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει συνολική ποινή καθείρξεως 16 ετών για μαστροπεία και εκβίαση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.