ΕΛΛΑΔΑ

Εκβίαζαν συγγενείς ασθενούς για να τον πάνε σε Κλινική της Γερμανίας

Εκβίαζαν συγγενείς ασθενούς για να τον πάνε σε Κλινική της Γερμανίας

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο υπήκοοι Γερμανίας, (38χρονος ελληνικής και 46χρονος ιταλικής καταγωγής), φυσιοθεραπευτές - εργαζόμενοι σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Πιο αναλυτικά, συγγενείς 28χρονου Έλληνα, που νοσηλεύεται τους τελευταίους 11 μήνες σε κωματώδη κατάσταση σε Νοσοκομείο της Αθήνας, κατήγγειλαν ότι οι δυο δράστες τους «προσέγγισαν» προ διμήνου, γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Στη συνέχεια, μετά από ενημέρωση των συγγενών ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε σχετικό αίτημα τους, για μεταφορά του συγγενή τους στο εξωτερικό, ο 38χρονος τους πίεζε να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία. Αφού οι συγγενείς επέμεναν να μεταφερθεί στο κέντρο της επιλογής τους, ο 38χρονος, επικαλούμενος διασυνδέσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αρχικά ισχυρίστηκε ότι μετά από δική του μεσολάβηση εγκρίθηκε τελικά το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την έκδοση της οριστικής θετικής απόφασης, από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση, ο 38χρονος ζήτησε να του καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το παρέδιδε σε τρίτο πρόσωπο στο εξωτερικό, μετά τη μεταφορά του ασθενή στο κέντρο αποκατάστασης. Σε ραντεβού χθες το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής, συνελήφθη ο 38χρονος μαζί με τον 46χρονο συγκατηγορούμενό του, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.