ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός για τον Αλκέτ Ριζάι στο Μαλανδρίνο

Κόκκινος συναγερμός για τον Αλκέτ Ριζάι στο Μαλανδρίνο

Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για την ομηρία τεσσάρων ή έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων από το διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές Μαλανδρίνου, στη Φωκίδα.


Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο αλβανικής καταγωγής κακοποιός Αλκέτ Ριζάι έχει ακινητοποιήσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και απειλεί με χειροβομβίδα και εκρηκτικά, τα οποία- άγνωστο πώς- βρέθηκαν μέσα στις φυλακές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις, ενώ γύρω από το σωφρονιστικό κατάστημα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνος Σκανδάμης βρίσκεται καθ' οδόν για το Μαλανδρίνο, προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης στις φυλακές.

Ποιος είναι ο Ριζάι

Ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η πρώτη απόδραση σημειώθηκε στις 4 ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2009 αλλά συνελήφθη ξανά στις 17 Νοεμβρίου 2009 μαζί με τη σύντροφό του σε κρησφύγετο που εντοπίσθηκε στο Γραμματικό.

Διαβάστε επίσης: