ΕΛΛΑΔΑ

Συστάσεις για την κίνηση των οχημάτων στην Κορίνθου - Πατρών

Συστάσεις για την κίνηση των οχημάτων στην Κορίνθου - Πατρών

Τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενδέχεται να εφαρμοσθούν στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών κατά την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατάσταση του οδικού δικτύου των αυτοκινητοδρόμων εν όψει του τριημέρου αναφέρεται επίσης ότι στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις κατά τις ώρες αιχμής στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας.

Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι την Λαμία και από Πελασγία μέχρι Εγνατία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα (εκτός της περιοχής των Παραδεισίων) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Το υπουργείο παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να δίνουν προσοχή στη σχετική σήμανση.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση.