ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Φροντιστήριο και Κοινωνικό Ιατρείο στο Δήμο Περιστερίου

Κοινωνικό Φροντιστήριο και Κοινωνικό Ιατρείο στο Δήμο Περιστερίου

Σημαντική πρωτοβουλία από καθηγητές, γιατρούς, τον Δήμο Περιστερίου , τη Μητρόπολη και τον ΙΣΑ.

Με σκοπό τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου Περιστερίου, καθηγητές Μέσης εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη της περιοχής και το Δήμο ίδρυσαν το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο στο μεγαλύτερο Δήμο της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία η οποία καθιστά εφικτή την παροχή εκπαίδευσης σε άπορους μαθητές, με αξιοπρεπείς όρους και ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Πριν μερικές ημέρες το κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Περιστερίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου. Στη συνέχεια δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και εικόνες στους εθελοντές συμμετέχοντες καθηγητές.

Στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Περιστερίου φοιτούν σήμερα 100 μαθητές και μεταδίδουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς 42 εθελοντές καθηγητές.

Καθημερινά είναι τεράστια η αγάπη και η φροντίδα των καθηγητών προς τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Όπως τονίζει ο επιστημονικός συντονιστής της πρωτοβουλίας, καθηγητής κ. Γιώργος Βαθιώτης, «η Παιδεία είναι δικαίωμα όλων, εκφράζει αντίσταση ζωής και δημιουργεί τους αυριανούς ελεύθερους πολίτες. Καμία οικονομική κρίση δεν θα σταθεί ικανή να δημιουργήσει κενά στην εκπαίδευση, να στερήσει τα όνειρα της νεολαίας, την ελπίδα για ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε συμπολίτη μας. Όλοι μαζί θα είμαστε αλληλέγγυοι και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε δυσοίωνη κατάσταση που άλλοι δημιουργούν», επίσημαίνει ο κ. Βαθιώτης.

Ο Δήμος Περιστερίου έχει επίσης ιδρύσει και το Κοινωνικό Ιατρείο σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον φιλανθρωπικό οργανισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού ιατρείου για άτομα με Αναπηρία.

Την επιστημονική καθοδήγηση και ευθύνη της λειτουργίας των ιατρείων έχει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συγκροτούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Τα εν λόγω ιατρεία θα εκπροσωπούνται από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.