ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο ο προπονητής-παιδεραστής που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στο εδώλιο ο προπονητής-παιδεραστής που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Πλησιάζει η ώρα που ο 49χρονος Νικός Σειραγάκης θα βρεθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 συγκλονίζοντας όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ήταν αυτό που παρέπεμψε την υπόθεση εκτός Κρήτης, κατόπιν εισήγησης του Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης σε αίτημα που είχε υποβάλλει ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, θα συμπληρωθούν 16 μήνες από την επ' αυτοφώρω σύλληψη του προπονητή παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ, Ν. Σειραγάκη, την 1η Δεκεμβρίου 2011, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, την αποκάλυψη δεκάδων περιπτώσεων ασέλγειας εις βάρος ανήλικων και την προφυλάκισή του λίγες μέρες μετά, με κακουργηματικές κατηγορίες. Έκτοτε, κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο Ν. Σειραγάκης, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος τουλάχιστον 53 ανηλίκων, αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.