ΕΛΛΑΔΑ

Στο «πόδι» τα Χανιά από επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και αριστεριστών

Στο «πόδι» τα Χανιά από επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και αριστεριστών

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Χανιά, καθώς το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αριστεριστών.


Σύμφωνα με το flashnews.gr, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα όταν περίπου 20 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν μικρή πορεία από τη Δημοτική Αγορά προς την πλατεία Καταστημάτων.

Μέλη αριστερών οργανώσεων ενημερώθηκαν ότι άτομα της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε τραμπουκισμούς σε βάρος αλλοδαπού στο ύψος της Αποκορώνου και έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Την ίδια ώρα μια δασκάλα που ανήκει στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ανέφερε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής που την αναγνώρισαν, την έβρισαν με χυδαίο τρόπο και έτσι η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε με αποτέλεσμα αριστεροί και Χρυσαυγίτες να συγκρούονται σώμα με σώμα.

Τα εκτεταμένα επεισόδια που γενικεύτηκαν προκαλώντας μάλιστα και ζημιές σε καταστήματα στο Λιμάνι των Χανίων προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ που πραγματοποίησε αυθόρμητη και μη προγραμματισμένη πορεία από τα γραφεία του κομματος στην Πλάστιγγα στο κέντρο των Χανίων.

Η αστυνομία την ίδια ώρα προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Λιμάνι ενώ παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία του ΚΚΕ προκειμένου να μην υπάρξουν νέα επεισόδια.

Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ την πόρτα του Αστυνομικού Μεγάρου πέρασε η δασκάλα που κατήγγειλε τα μέλη της Χρυσής Αυγής για απρόκλητη φραστική επίθεση και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε μήνυση.

Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία ενώ η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς στα γραφεία του ΚΚΕ αλλά και της Χρυσής Αυγής υπάρχουν συγκεντρωμένοι.