ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Διαμαρτύρονται για τις οργανικές θέσεις οι δάσκαλοι

Καρδίτσα: Διαμαρτύρονται για τις οργανικές θέσεις οι δάσκαλοι

Το Υπουργείο παιδείας, αλλάζει την οργάνωση των σχολείων και ζητά εξηγήσεις από τους διευθυντές εκπαίδευσης (μέσα σε δυο μέρες) γιατί οι οργανικές θέσεις των σχολείων τους δεν ακολουθούν τους δικούς τους απαράδεκτους υπολογισμούς.

Οι δάσκαλοι του Νομού εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση, όπως διαβάζουμε στο karditsanews.

«Η περικοπή των οργανικών θέσεων αποτελεί κομμάτι της πολιτικής που εκπορεύεται από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Στοχεύει στη βίαιη περικοπή εκπαιδευτικών σε βάρος των μορφωτικών και παιδαγωγικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών και είναι απόρροια των δεσμεύσεων που ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση απέναντί τους, για να εξοικονομήσει κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανειακών συμβάσεων στα πλαίσια του μνημονίου. Αυτό αποτελεί κλοπή και μεταφορά του πλούτου των εργαζόμενων Ελλήνων πολιτών στους τοκογλύφους δανειστές.Καλούμε τον υπουργό Παιδείας (καθηγητή) κ. Αρβανιτόπουλο να αποσύρει τώρα το απαράδεκτο κείμενο.

Ζητάμε από την περιφερειακή Διευθύντρια και τους διευθυντές εκπαίδευσης να πάρουν θέση και να απαντήσουν ότι «η οργανικότητα των σχολείων καθορίζεται με αιτιολογημένες αποφάσεις βάση την κείμενη νομοθεσία και από τις αρμόδιες αρχές της υπηρεσίας».

Τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα τμήματα του σχολείου μας υπάρχουν στην υπηρεσία».