ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά το ΤΑΙΠΕΔ στις καταγγελίες της Άννας Ζωηρού

Τι απαντά το ΤΑΙΠΕΔ στις καταγγελίες της Άννας Ζωηρού

Τα «νερά» του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως έχει αναταράξει με τις βαριές κατηγορίες της για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων η Άννα Ζωηρού.

Το πρώην μέλος του ΔΣ του Ταμείου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr μίλησε για το παρασκήνιο της αιφνίδιας παραίτησής της και για τον «σκοτεινό» τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επί των ημερών του κ. Τάκη Αθανασόπουλου. Την ίδια στιγμή, προχώρησε σε βαριές καταγγελίες σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, τους οποίους καλεί να δώσουν εξηγήσεις τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην ίδια.

Καταγγελίες που όπως φάνηκε μία ημέρα αργότερα προκάλεσαν θόρυβο στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο με τη σειρά του περνάει σε μία δημόσια απειλή προς το πρόσωπό της, υπενθυμίζοντάς της ρήτρα εχεμύθειας που είχε υπογράψει, όπως όλοι στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά την πρόσληψή της! Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές τόσο για ανεπάρκεια όσο και για δολιότητα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζονται από το Δημόσιο και δεσμεύονται με υποχρεώσεις εχεμύθειας. Καλούνται δε, να λειτουργήσουν και να υπηρετήσουν με ακεραιότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς του Ταμείου. Ταυτόχρονα, οφείλουν να συναινέσουν στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών, αλλά και το υψηλότερο δυνατό τίμημα, μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα. Σε κάθε εταιρία ή οργανισμό, οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου αδυνατεί να υπηρετήσει τον ρόλο του μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπιμότητα, είτε θέτει τον εαυτό του εκτός του οργανισμού, είτε αντικαθίσταται, ώστε το διοικητικό συμβούλιο να μπορεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του».

Διαβάστε επίσης: Άννα Ζωηρού: Γιατί με έδιωξε ο Στουρνάρας