ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Συμπλοκή αθίγγανων- μελών της Χρυσής Αυγής

Καλαμάτα: Συμπλοκή αθίγγανων- μελών της Χρυσής Αυγής

Ενα βήμα πριν από τη συμπλοκή έφτασαν χθες το βράδυ χρυσαυγίτες και αθίγγανοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ευτυχώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Ολα ξεκίνησαν στις 10 περίπου το βράδυ, όταν ρομά μετέφεραν στο νοσοκομείο έναν 22χρονο ομόφυλό τους που τραυματίστηκε στη Μεσσήνη.

Εκεί βρήκαν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που είχε πάει να ελέγξει αν εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στις κλινικές.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία» της Καλαμάτας, οι αθίγγανοι που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστική επίθεση, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο. Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με ρομά που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες.

Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής.

Το επεισόδιο,αναστάτωσε ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου ενώ και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση κηρύσσοντας ανεπιθύματα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Απαράδεκτη η έφοδος της Χρυσής Αυγής

Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας». Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».