ΕΛΛΑΔΑ

«Η σύνδεση Ρόδου-Μαρμαρίς ενισχύει τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις»

«Η σύνδεση Ρόδου-Μαρμαρίς ενισχύει τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις»

Με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα συνδέεται το νησί της Ρόδου με το θέρετρο Μαρμαρίς της νοτιοδυτικής επαρχίας της Τουρκίας, Μούγλα, ενισχύοντας έτσι τις σχέσεις εμπορίου και τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Χασάν Τούνσερ, διευθυντής του τουρκικού ταξιδιωτικού γραφείου «Nice Tour», είπε

στο πρακτορείο Anadolu, τη Δευτέρα ότι τα προβλήματα βίζας, που προκαλούνται από την ελληνική κυβέρνηση αποτέλεσαν το λόγο για τον οποίο δεν μπορούσε να γίνει η θαλάσσια σύνδεση των δύο λιμανιών.

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν και όλα θα πάνε μια χαρά», είπε ο Τουνσέρ.

Καταρχήν δρομολόγια θα πραγματοποιεί το ελληνικό οχηματαγωγό «Παναγιά Σκιαδενή» που είναι της ελληνικής εταιρείας “Dodekanisos Seaways” και το οποίο θα κάνει το πρώτο ταξίδια αυτήν τη σεζόν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Τούρκος ταξιδιωτικός πράκτορας πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πλοίο έκανε 20 δρομολόγια πέρυσι Ρόδος- Μαρμαρίς και μετέφερε περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Έλληνες.

Τα δρομολόγια θα είναι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και το εισιτήριο θα κυμαίνεται από 70 έως 120 ευρώ.

Το πρώτο ro-ro ταξίδι μεταξύ Μαρμαρίς και Ρόδου, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2012 με το πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή», το οποίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει 700 επιβάτες και 115 οχήματα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.